Cursussen

7 dagen per week verzorgen wij cursussen in stijldansen voor volwassenen en jeugd. Daarnaast verzorgen wij ook speciale cursussen zoals Dance for One, Tropical Dance, Rock ‘n Roll, privé-lessen, wedstrijdtraining en opleiding voor danslera(a)r(es). Tenslotte zijn er ook korte cursussen zoals Salsa, Houding & Techniek, etc.

Mist u toch nog wat informatie, of wilt u kennismaken met ons team, dan kunt u dat allemaal op deze website vinden. Natuurlijk kunt u ons ook altijd even bellen. Wilt u alle informatie op uw gemak ‘offline’ nalezen, dan kunt u hier de brochure downloaden. Indien u zich wilt inschrijven voor het nieuwe dansseizoen, dan kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier.

Inschrijfformulier

Wij hopen u, in het nieuwe cursusjaar, (weer) in de dansschool te begroeten. Veel dansplezier.

Namens het hele team van Danscentrum Goetjaer,
Ruud Goetjaer

Algemene informatie

Opbouw cursus

Elke cursus bestaat uit 30 lesweken. Het eerste lesjaar wordt de cursus Brons genoemd. Hierna komt de cursus Zilver en vervolgens komt de cursus Goud. Na de cursus Goud kunt u doorgaan naar de afdeling Sportklasse. Deze afdeling is vergelijkbaar met andere vormen van actieve sportbeoefening waarin u de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan regionale en landelijke danswedstrijden. Sportklasse wordt onderverdeeld in div. niveaus van Topklasse 1 t/m Topklasse 5.

Als beginnend cursist kunt u zich ook inschrijven voor een kennismakingsperiode van 12 lesweken. Blijkt dat u het dan heel leuk vindt, dan kunt u doorgaan met het 2e deel van de cursus Brons(18 lesweken).

Omdat er bij ons 7 dagen per week dansles wordt gegeven, zijn er zeer ruime keuzemogelijkheden om de lessen te volgen. Ook inhaallessen zijn hierdoor geen probleem.

Inhaallessen

Wanneer u een les bent verhinderd, dan kunt u deze les, indien mogelijk, inhalen op een andere dag. Meestal zijn er een aantal parallelclubs. Het inhalen dient in overleg te gebeuren.

Duur van les en cursus

Brons t/m Sportklasse zijn cursussen van 30 lesweken en hebben lessen van 1 uur en 10 minuten inclusief 10 minuten pauze.
Een kennismakingscursus duurt 12 weken en de gevorderden cursus duurt dan nog 18 weken (= samen de cursus Brons).

Heeft u al eerder gedanst?

Als u al eerder dansles heeft gehad, dan hoeft u natuurlijk niet van voor af aan te beginnen. In dit geval kunt u een afspraak met ons maken, zodat wij u een duidelijk advies kunnen geven, welke club het beste bij u past. Wij geven les aan elk niveau; van beginners tot aan dansdocenten.

Kleding en schoeisel

Vaak wordt ons gevraagd: “wat moeten we aantrekken?” Wij zijn van mening dat u zich op de eerste plaats op uw gemak moet voelen. Voor de een betekent dit voor de dame een jurk en voor de heer een colbert en de ander zal graag in vrijetijdskleding komen. Op balavonden echter willen wij graag dat iedereen in gepaste kleding verschijnt. Wat betreft het schoeisel het volgende; leren zolen zijn glad, dikke rubber zolen zijn stroef. Probeer iets te vinden dat hiertussen in ligt. Wanneer u geïnteresseerd bent in dansschoenen, dan kunt u ook hiervoor bij ons terecht.

Privégroepen

Als u met een groepje vrienden bent of u komt met familie voor bijv. een bruiloft en u wilt als groepje apart een cursus, dan zijn hier ook ruime mogelijkheden voor. Wij bieden een privé cursus aan van 5 lesweken op een dag en tijdstip dat er een zaal beschikbaar is. Dit kan gedurende het gehele jaar worden gestart.

Overige mededelingen
 • U krijgt, indien u zich hiervoor aanmeldt maandelijks via e-mail een nieuwsbrief
 • U kunt vóór en ná de les gezellig wat blijven drinken
 • Wanneer u tijdens een voorafgaande les binnenkomt, probeer dan de les niet te verstoren door over de dansvloer te lopen
 • De variaties in de dansen worden jaarlijks aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen op dansgebied
 • Ook voor uw bruiloftsfeest staan wij tot uw beschikking. Een sfeervolle zaal en een danscafé bieden u onbegrensde mogelijkheden

Kosten seizoen 2017-2018

Kosten
 • Brons t/m Sportklassse
  Er is geen inschrijfgeld.
  Het cursusgeld kan worden betaald in 1 termijn: op of voor de 1e les.
  De cursussen van 30 weken kunnen ook worden betaald in 2 termijnen: op of voor les 1 en op of voor les 15. Op deze manier is het cursusgeld iets duurder.
 • Betaling in 2 termijnen
  Brons: 2 x € 125,- per persoon (30 lesweken)
  Zilver: 2 x € 130,- per persoon (30 lesweken)
  Goud: 2 x € 135,- per persoon (30 lesweken)
  Sportklasse: 2 x € 140,- per persoon (30 lesweken)
 • Betaling in 1 termijn
  Kennismakingscursus:
  1e deel € 110,- per persoon (12 lesweken)
  2e deel € 170,- per persoon (18 lesweken)
  Brons: € 230,- per persoon (30 lesweken)
  Zilver: € 240,- per persoon (30 lesweken)
  Goud: € 250,- per persoon (30 lesweken)
  Sportklasse: € 260,- per persoon (30 lesweken)
 • Dance for one, Formation
  Deze cursussen van 10 lessen kosten €75,- per persoon. Er is geen inschrijfgeld.
 • Tropical Dance
  Deze cursussen van 10 lessen kosten €65,- per persoon. Er is geen inschrijfgeld.
 • Privélessen
  Een losse privéles kost vanaf € 65,- per paar. Bij 2 paren tegelijk kost het € 45,- per paar. Bij 3 paren kost een privéles € 35,- per paar.
 • Privé-groepen
  Bij minimaal 6 paren kost een cursus van 5 lessen € 50,- per persoon.
 • Opleiding
  Privéles voor dansleraar opleiding bedraagt € 85,- per persoon per lesuur. Een les met 2 personen kost € 65,- per persoon per lesuur. Vanaf 3 personen kost het € 50,- per persoon per lesuur. Een lesuur duurt 55 minuten.