7 dagen per week verzorgen wij cursussen in stijldansen voor volwassenen en jeugd. De volgende dansen komen aan bod: een Quick Step (foxtrotje), Engelse Wals, Tango, Slow Foxtrot, Weense Wals, ChaCha, Rumba, Samba, Paso Doble en Jive.

Opbouw van de cursus

Elke cursus bestaat uit 30 lesweken. Het eerste lesjaar wordt de cursus Brons genoemd. Hierna komt de cursus Zilver en vervolgens komt de cursus Goud. Na de cursus Goud kunt u doorgaan naar de afdeling Sportklasse. Deze afdeling is vergelijkbaar met andere vormen van actieve sportbeoefening waarin u de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan regionale en landelijke danswedstrijden. Sportklasse wordt onderverdeeld in div. niveaus van Topklasse 1 t/m Topklasse 5.

Als beginnend cursist kunt u zich ook inschrijven voor een kennismakingsperiode van 12 lesweken. Blijkt dat u het dan heel leuk vindt, dan kunt u doorgaan met het 2e deel van de cursus Brons (18 lesweken).

Omdat er bij ons 7 dagen per week dansles wordt gegeven, zijn er zeer ruime keuzemogelijkheden om de lessen te volgen. Ook inhaallessen zijn hierdoor geen probleem.

Aparte jeugd- en volwassenclubs

Voor scholieren (12 t/m 18 jaar) hebben wij, mits voldoende belangstelling, aparte clubs.

Inhaallessen

Wanneer u een les bent verhinderd, dan kunt u deze les, indien mogelijk, inhalen op een andere dag. Meestal zijn er een aantal parallel clubs. Het inhalen dient in overleg te gebeuren.

Voortijdig stoppen van de cursus

Bij ziekte of langdurige afwezigheid wordt het betaalde cursusgeld gereserveerd voor het daaropvolgende cursusjaar. Lesgeld wordt niet gerestitueerd.

Indien u werkt in wisselende dienst

Voor cursisten die in hun werk te maken hebben met wisselende diensten, hebben wij de volgende oplossing: wij vinden het geen probleem wanneer u wekelijks wisselt van lesdag.

Moeilijk of gemakkelijk

Als u de lessen moeilijk vindt, dan kunt u in overleg met ons, zonder extra kosten, meerdere keren per week komen.Vindt u dat de lessen te eenvoudig zijn en u eigenlijk meer zou willen leren, dan is het eventueel mogelijk om over te stappen naar een hogere cursus.

Heeft u al eerder gedanst?

Als u al eerder dansles heeft gehad, dan hoeft u natuurlijk niet van voor af aan te beginnen. In dit geval kunt u een afspraak met ons maken, zodat wij u een duidelijk advies kunnen geven, welke club het beste bij u past. Wij geven les aan elk niveau; van beginners tot aan dansdocenten.

Kleding en schoeisel

Vaak wordt ons gevraagd: “wat moeten we aantrekken?” Wij zijn van mening dat u zich op de eerste plaats op uw gemak moet voelen. Voor de een betekent dit voor de dame een jurk en voor de heer een colbert en de ander zal graag in vrijetijdskleding komen. Op balavonden echter willen wij graag dat iedereen in gepaste kleding verschijnt. Wat betreft het schoeisel het volgende; leren zolen zijn glad, dikke rubber zolen zijn stroef. Probeer iets te vinden dat hiertussen in ligt. Wanneer u geïnteresseerd bent in dansschoenen, dan kunt u ook hiervoor bij ons terecht.

Vrije dans- en balavonden

Er is regelmatig op zaterdagavond Vrij-dansen, een gezellig avondje uit waar u alles wat u heeft geleerd in praktijk kunt brengen. Verder worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd.

Danstest

De danstest is elk jaar weer een heel leuke gebeurtenis. Logisch, want welk examen mag je met z’n tweeën doen, met gezellige muziek en een hele fanclub erbij? Het is het leukste examen van Nederland. De danstest is overigens niet verplicht. U moet het alleen doen als u het leuk vindt.

Wedstrijdtraining en beroepsopleiding

Wij zijn aangesloten bij de NADB en bij de NDO. Onze paren kunnen aan danswedstrijden deelnemen, die georganiseerd worden door of onder auspiciën staan van beide dansbonden. U kunt bij ons ook terecht voor privélessen en opleiding voor danslera(a)r(es).

Inschrijven?

Inschrijfformulier

Vragen?

Contact