7 dagen per week verzorgen wij cursussen in stijldansen voor volwassenen en jeugd. De volgende dansen komen aan bod: een Quick Step (foxtrotje), Engelse Wals, Tango, Slow Foxtrot, Weense Wals, ChaCha, Rumba, Samba, Paso Doble en Jive.

Opbouw van de cursus

Elke cursus bestaat uit 28 lesweken. Het eerste lesjaar wordt de cursus Brons genoemd. Hierna komt de cursus Zilver en vervolgens komt de cursus Goud. Na de cursus Goud kun je doorgaan naar de afdeling Sportklasse.
Deze afdeling is vergelijkbaar met andere vormen van actieve sportbeoefening waarin je de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan regionale en landelijke danswedstrijden. Sportklasse wordt onderverdeeld in diverse niveaus.

Als beginnend cursist kun je je ook inschrijven voor een kennismakingsperiode van 12 lesweken. Blijkt dat je het dan heel leuk vindt, dan kun je doorgaan met het 2e deel van de cursus Brons van 16 lesweken.

Omdat er bij ons 7 dagen per week dansles wordt gegeven, zijn er zeer ruime keuzemogelijkheden om de lessen te volgen. Ook inhaallessen zijn hierdoor geen probleem.

Wat leer je op de cursus

Bij de cursus Brons maak je kennis met 6 dansen: de Quick Step (Foxtrot), Engelse Wals, Tango, ChaCha, Rumba en de Jive.
Op de cursus Goud komen daar de Slow Foxtrot en de Samba bij.

Inhaallessen

Wanneer je een les bent verhinderd, dan kun je deze les, indien mogelijk, inhalen op een andere dag. Meestal zijn er een aantal parallelclubs.

Voortijdig stoppen van de cursus

Bij ziekte of langdurige afwezigheid wordt het betaalde cursusgeld gereserveerd voor het daaropvolgende cursusjaar. Lesgeld wordt niet gerestitueerd.

Wisselende diensten? Geen Probleem

Voor cursisten die in hun werk te maken hebben met wisselende diensten, hebben wij de volgende oplossing: wij vinden het geen probleem wanneer je wekelijks wisselt van lesdag.

Moeilijk of gemakkelijk

Als je de lessen moeilijk vindt, dan kun je, zonder extra kosten, meerdere keren per week komen.Vind je dat de lessen te eenvoudig zijn en je eigenlijk meer zou willen leren, dan is het eventueel mogelijk om over te stappen naar een hogere cursus.

Heb je al eerder gedanst?

Als je al eerder dansles hebt gehad, dan hoef je natuurlijk niet van voor af aan te beginnen. In dit geval kun je een afspraak met ons maken, zodat wij een duidelijk advies kunnen geven, welke club het beste bij je past. Wij geven les aan elk niveau; van beginners tot aan dansdocenten.

Kleding en schoeisel

Vaak wordt ons gevraagd: “wat moeten we aantrekken?” Wij zijn van mening dat je je op de eerste plaats op je gemak moet voelen. Voor de een betekent dit voor de dame een jurk en voor de heer een colbert en de ander zal graag in vrijetijdskleding komen. Op balavonden echter willen wij graag dat iedereen in gepaste kleding verschijnt.
Wat betreft het schoeisel het volgende; leren zolen zijn glad, dikke rubber zolen zijn stroef. Probeer iets te vinden dat hiertussen in ligt. Wanneer je geïnteresseerd bent in dansschoenen, dan kun je ook hiervoor bij ons terecht.

Vrijdansen

Er wordt regelmatig vrijdansen georganiseerd, een gezellig avondje uit waar je alles wat je hebt geleerd in praktijk kunt brengen.

Danstest

De danstest is elk jaar weer een heel leuke gebeurtenis. Logisch, want welk examen mag je met z’n tweeën doen, met gezellige muziek en een hele fanclub erbij?
Het is het leukste examen van Nederland. De danstest is overigens niet verplicht. Je doet het alleen als je het leuk vindt.

Wedstrijdtraining en beroepsopleiding

Wij zijn aangesloten bij de NADB en bij de NDO. Onze paren kunnen aan danswedstrijden deelnemen, die georganiseerd worden door of onder auspiciën staan van beide dansbonden.
Je kunt bij ons ook terecht voor privélessen en opleiding voor danslera(a)r(es).

Duur van de cursus en de les

Brons t/m Sportklasse zijn cursussen van 28 lesweken.
Een kennismakingscursus duurt 12 weken en het 2e deel duurt dan nog 16 weken (= samen de cursus Brons).
De lessen duren 1 uur incl. 10 minuten pauze.

Inschrijven?

Inschrijfformulier

Vragen?

Contact