Algemeen

Er wordt 7 dagen per week dansles verzorgd voor elk niveau. Van beginners tot aan wedstrijddansers zijn er meerdere groepen per week. Een groot voordeel hiervan is dat er veel inhaal-mogelijkheden zijn. Voor cursisten die werken in de zorg of in ploegendienst zijn deze inhaalmogelijkheden heel prettig. Maar ook als je een keertje ziek bent of op vakantie bent geweest.

Mist u toch nog wat informatie, of wilt u kennismaken met ons team, dan kunt u dat allemaal op deze website vinden. Natuurlijk kunt u ons ook altijd even bellen. Wilt u alle informatie op uw gemak ‘offline’ nalezen, dan kunt u hier de brochure downloaden. Indien u zich wilt inschrijven voor het nieuwe dansseizoen, dan kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier.

Inschrijfformulier

Wij hopen je, in het nieuwe cursusjaar, (weer) in de dansschool te begroeten. Veel dansplezier.

Namens het hele team van Danscentrum Goetjaer,
Ruud Goetjaer

Algemene informatie

Opbouw cursus

Elke cursus bestaat uit 30 lesweken. Het eerste lesjaar wordt de cursus Brons genoemd. Hierna komt de cursus Zilver en vervolgens komt de cursus Goud. Na de cursus Goud kun je doorgaan naar de afdeling Sportklasse.
Deze afdeling is vergelijkbaar met andere vormen van actieve sportbeoefening waarin je de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan regionale en landelijke danswedstrijden. Sportklasse wordt onderverdeeld in div. niveaus van Topklasse 1 t/m Topklasse 5.

Als beginnend cursist kun je je ook inschrijven voor een kennismakingsperiode van 12 lesweken. Blijkt dat je het dan heel leuk vindt, dan kun je doorgaan met het 2e deel van de cursus Brons van 18 lesweken.

Omdat er bij ons 7 dagen per week dansles wordt gegeven, zijn er zeer ruime keuzemogelijkheden om de lessen te volgen. Ook inhaallessen zijn hierdoor geen probleem.

Wat leer je op de cursus?

Bij de cursus Brons maak je kennis met 6 dansen: de Quick Step (Foxtrot), Engelse Wals, Tango, Cha Cha, Rumba en de Jive.
Op de cursus Goud komen daar de Slow Foxtrot en de Samba bij.

Inhaallessen

Wanneer je een les bent verhinderd, dan kun je deze les, indien mogelijk, inhalen op een andere dag. Meestal zijn er een aantal parallelclubs.

Wisselende diensten?

Voor cursisten die in hun werk te maken hebben met wisselende diensten, hebben wij de volgende oplossing: wij vinden het geen probleem wanneer je wekelijks wisselt van lesdag.

Heb je al eerder gedanst?

Als je al eerder dansles hebt gehad, dan hoef je natuurlijk niet van voor af aan te beginnen. In dit geval kun je een afspraak met ons maken, zodat wij een duidelijk advies kunnen geven, welke club het beste bij je past. Wij geven les aan elk niveau; van beginners tot aan dansdocenten.

Vrijdansen

Er is 1x per 2 weken op zaterdagavond Vrij-dansen, een gezellig avondje uit waar je alles wat je hebt geleerd in praktijk kunt brengen.

Kleding en schoeisel

Vaak wordt ons gevraagd: “wat moeten we aantrekken?” Wij zijn van mening dat je je op de eerste plaats op je gemak moet voelen. Voor de een betekent dit voor de dame een jurk en voor de heer een colbert en de ander zal graag in vrijetijdskleding komen. Op balavonden echter willen wij graag dat iedereen in gepaste kleding verschijnt.
Wat betreft het schoeisel het volgende; leren zolen zijn glad, dikke rubber zolen zijn stroef. Probeer iets te vinden dat hiertussen in ligt. Wanneer je geïnteresseerd bent in dansschoenen, dan kun je ook hiervoor bij ons terecht.

Duur van de cursus en de les

Brons t/m Sportklasse zijn cursussen van 30 lesweken.
Een kennismakingscursus duurt 12 weken en het 2e deel duurt dan nog 18 weken
(= samen de cursus Brons).
De lessen duren 1 uur en 10 minuten inclusief 10 minuten pauze.

Danstest

De danstest is elk jaar weer een heel leuke gebeurtenis. Logisch, want welk examen mag je met z’n tweeën doen, met gezellige muziek en een hele fanclub erbij?
Het is het leukste examen van Nederland. De danstest is overigens niet verplicht. Je doet het alleen als je het leuk vindt.

Privégroepen

Als je met een groepje vrienden bent of je komt met familie voor bijv. een bruiloft en je wilt als groepje apart een cursus, dan zijn hier ook ruime mogelijkheden voor. Wij bieden een privé cursus op een dag en tijdstip dat er een zaal beschikbaar is. Dit kan gedurende het gehele jaar worden gestart.

Wedstrijdtraining en beroepsopleiding

Wij zijn aangesloten bij de NADB en bij de NDO. Onze paren kunnen aan danswedstrijden deelnemen, die georganiseerd worden door of onder auspiciën staan van beide dansbonden.
Je kunt bij ons ook terecht voor privélessen en opleiding voor danslera(a)r(es).